Föräldrarna Rania Barhoush och Loubna Elaidi berättar i videon ovan om vad föreningen har hjälpt med dem. Foto: Erica Larsson/SVT

Möt mammorna som föreningen VildaKidz stöttar: ”Har hjälpt min familj i fem år”

Uppdaterad
Publicerad

Många föräldrar till utsatta barn känner sig ensamma i kampen för att barnen ska få det bättre. Särskilt tufft kan det vara om man just kommit till ett nytt land och inte hunnit lära sig språket. Men vid föreningen Vildakidz stöttar man även föräldrarna.

Föreningens fokus ligger i första hand på barnen. Men för att kunna hjälpa dem behövs ett bra stöd från föräldrar och familj. Därför hjälper föreningen även föräldrar med bland annat mat, kläder och presenter.

– De är helt fantastiska och tänker på allt, till och med om man är allergisk, säger Nisreen Alagad.

”Känner sig alltid välkommen”

Flera av mammorna som SVT pratar med lyfter flera gånger känslan av att föreningen är så inkluderande och har en stor förståelse för att en del kan ha svårt att be om hjälp i en utsatt situation, inte minst med tanke på skammen.

– De har hjälpt min familj i fem år och det spelar ingen roll vem man är eller vart man kommer ifrån, man känner sig alltid välkommen, säger Loubna Elaidi.

I videon möter du både barn och föräldrar som förklarar vad den ideella hjälpen betyder för dem!

Hör vad barnen tycker om alla mest med VildaKidz i videon ovan. Foto: Erica Larsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.