Stökig natt med grov misshandel och dödshot – incidenter i Boden, Piteå och Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Det har skett flera fall av misshandel i länet natten under lördag kväll och natten mot söndag, varav två är grova. En man har också dödshotat sin familj.

Det har varit en delvis våldsam natt i länet, med flera händelser utöver det misstänkta våldtäktsförsöket på en kvinna i Luleå.

Strax efter 22 på lördagen greps en man i 30-årsåldern i centrala Boden, misstänkt för en grov misshandel. Polisen fick göra en husrannsakan i sökandet efter den misstänkte, och kunde gripa honom i i samband med det. Där hittades också ett ”föremål som kan ha använts vid brottstillfället”, rapporterar RLC-befäl Per Rönngren.

En annan man blev på lördagskvällen misshandlad med ett tillhygge nära centrala Piteå. Han fick åka ambulans till akuten för kontroll av sina skador. Anmälan om grov misshandel har gjorts men ingen är gripen i nuläget.

Hotade familjemedlemmar till livet

Strax innan 02-tiden skedde en misshandel inne på en krog i Luleå centrum. Den misstänkte mannen ska bland annat ha tagit strypgrepp på en kvinna, men det är oklart om någon behövt vård. Mannen är inte gripen, men anmälan är gjord.

Ännu en man i 30-årsåldern misstänks för misshandel och olaga hot mot sin egen familj, i Bodens kommun. Han ska ha dödshotat familjemedlemmar, men enligt polisen är det ännu oklart vad det är för typ av misshandel som ska ha skett. Larmet kom vid tretiden på natten och mannen har frihetsberövats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.