Arkivbild. Foto: TT

Polisen varnar: Stöldliga på väg till Norrbotten

Publicerad

Polisen har gått ut med en varning om att en stöldliga kan vara på väg till Norrbotten.

Vid 09-tiden på torsdagen ringde en anmälare in till polisen och uppgav att två män kommit in i en butik i Skellefteå där en man distraherat en i personalen genom att fråga efter en vara. En av männen ska ha följt med en anställd till lagret, medan den andra ska ha stannat kvar i butiken. Efter att männen har lämnat butiken upptäcker den anställda att en mobiltelefon är borta.

Liknande tillvägagångssätt har använts vid stölder i Västernorrland. Även i polisregion Mitt har flera anmälningar inkommit med liknande modus, där män distraherat personal och tagit främst mobiltelefoner.

Polisen varnar nu handlare i Norrbotten om tillvägagångssättet, då det i nuläget inte är någon frihetsberövad för brotten. Männen tros röra sig norrut och kan vara på väg till Norrbotten.

– De har rört sig från polisregion mitt upp i Västernorrland och sen Västerbotten och man tror att de fortsätter upp i Norrbotten. Vi vill gärna göra handlare uppmärksamma på det här tillvägagångssättet att man distraherar personal och tar främst mobiltelefoner, säger Liv Fahlén, kommunikatör hos polisen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer