En brand i ett ställverk stoppade tågtrafiken till och från Bodens centralstation under onsdag kväll. Även om tågen går kan tågresenärer få räkna med fortsatta förseningar.

Brand orsakade stopp i tågtrafiken till och från Boden

Publicerad

Tågtrafiken till och från Bodens centralstation stoppades under onsdag kväll på grund av brand i ett ställverk på bangården. Branden är åtgärdad men det kan bli fortsatta förseningar i tågtrafiken.

SOS fick larmet vid klockan 18.30 på onsdag kväll och tågstationerna som påverkas är Luleå, Notiken, Sunderby sjukhus, Boden, Bastuträsk, Hällnäs, Jörn, Tvärålund, Vindeln, Älvsbyn, Vännes, Gällivare, Murjek och Nattavara.

Bröt starkströmmen

– Vi kunde inte påbörja släckningsarbetet förrän starkströmmen var avslagen så därför var det nödvändigt att stoppa tågtrafiken, säger Niklas Bergman, inre befäl vid räddningstjänsten.

Kan bli förseningar

Klockan 20.25 får SVT kontakt med Niklas Bergman som berättar att släckningsarbetet är klart och att strömmen är påslagen igen.

Trafikverket meddelar att tågtrafiken är igång men att det kan bli förseningar och för vidare information uppmanas resenärer att kontakta sitt tågbolag eller följa informationen på https://www.trafikverket.se/.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer