Följ med till bilträffen i Arvidsjaur och se hur det såg ut under lördagskvällen. I klippet hör du varför Peter Samuelsson från Piteå valde att delta. Foto: Beatrice Karlsson

Stor bilträff i Arvidsjaur blev lugn för polisen: ”Många höll avstånd”

Uppdaterad
Publicerad

Den bilträff i Arvidsjaur som polisen befarade skulle spåra ur blev en lugn tillställning. Ett hundratal fordon hade samlats – men enligt polisen var de flesta bra på att hålla avstånd och umgås i mindre grupper

Kommunen hade beslutat att spärra av stora delar av centrala Arvidsjaur. Därför samlades deltagarna till störta del på en idrottsplats.

Inför träffen vädjade polisen till föräldrar att prata med sina barn och unga vuxna om att det just nu är olämpligt att träffa andra i stora grupper på grund av pandemin.

Lugn kväll trots hundratals fordon

Men patrullerna på plats ska ha upplevt stämningen som trevlig och natten blev händelsevis lugn.

”Polisen upplevde att många var noggranna med att hålla avstånd och umgås i mindre grupperingar med anledning av pandemin”, uppdaterar Maria Linné, presstalesperson vid polisen.

Två personer omhändertogs för berusning. Två personer avvisades också från platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.