Niklas Nordström (S) Foto: SVT

Ny företagsetablering på gång i Luleå

Uppdaterad
Publicerad

En ny företagsetablering är på gång i Luleå. Niklas Nordström (S) kommunalråd i Luleå menar att det är en mycket lovande etablering för kommunen.

Företaget heter Datscha och jobbar med fastighetsdata genom ett informations- och analysverktyg för kommersiella fastigheter.

Det handlar i första hand om ett tiotal tjänster i en utvecklingshub men tanken är att det kan komma att växa.

–Det är inte första hand volymen utan snarare att man valt att etablera hela sin utvecklingsverksamhet här i Luleå, säger Niklas Nordström (S).

Kunde inte växa i Stockholm

Enligt Nordström ansåg huvudägaren att företaget inte kunde växa i Stockholm utan att man såg sig omkring efter nya etableringsorter både i Sverige och utomlands när man till sist fastnade för Luleå.

På företagets hemsida kan man läsa att de riktar sig till den svenska, brittiska och finska fastighetsmarknaden och att man har över 800 företagskunder, de flesta är verksamma inom finans eller fastighetsmarknaden.

Nu lägger man alltså hela sin utvecklingsverksamhet i Luleå.

–Det är sånt här jag och Luleå Näringsliv hela tiden jobbar för och det blev en trevlig julklapp, säger Niklas Nordström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.