Den nya uppblåsbara fotbollshallen i Piteå stängdes av i söndags på grund av en stor reva i duken. Om den inte går att laga på plats kan kommunen tvingas ta ned den helt. Foto: SVT/Jimmy BäckströmVisa alla (2)
Visa alla (2)

Stor reva i duken – fotbollshallen kan tvingas stänga

Publicerad

Det tog tid innan den uppblåsbara fotbollshallen i Piteå kom på plats. Men nu kan den försvinna igen efter att ha fått en stor reva i duken.

– Det har varit stora snömassor som legat på taket och när den tunga snön glidit ned rev den sönder duken, säger Jenny Axelsson, avdelningschef på Fritid på Piteå kommun.

Den uppblåsbara fotbollshallen har stått uppe sedan i september i år och förra året var det premiär. Och trots förra årets snömängder stod hallen pall då man hann skotta undan all snö. Den här helgen gick det dock för snabbt.

– Det handlar mer om att den snö som kommit nu har varit så tung och blöt, säger Jenny Axelsson.

Oviss framtid

Just nu håller man på att skotta bort snön som har rasat ned från taket och som trycker in mot tältet.

– Det som är mest bekymmersamt är om man kan laga hålet eller inte. Det är svårt att bedöma det när det är mycket snö omkring.

Under söndagen ställdes alla fotbollsträningar in och frågan är om hallen blir avstängd för alltid.

– Det kan bli så att det inte går att laga på plats. Då kan vi behöva ta ned tältet. Men det är för tidigt att säga, säger Jenny Axelsson, avdelningschef på Fritid på Piteå kommun.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer