Foto: Fia Wirén

Flera familjer evakuerade efter storbrand i flerfamiljshus i Boden

Uppdaterad
Publicerad

Flera familjer har evakuerats från ett flerfamiljshus. – Det är en fullt utvecklad vindsbrand. Man har evakuerat de boende, runt 15 personer, säger Stefan Källström, vakthavande befäl vid polisen i Norrbotten.

Larmet om branden kom vid 01-tiden natt mot fredag. Ett stort räddningspådrag pågår på platsen.

– Ingen har kommit till skada fysiskt, men mentalt är det här en tragedi för alla inblandade, säger räddningsledare Patrik Juhlin till SVT Norrbotten, och fortsätter:

Lägenhetsbrand i Boden

– Vi har trycksatt trapphusen så vi hoppas att branden ska stanna av när vinden brunnit av, som vi kallar det, men för att det ska lyckas fullt ut ska det vara betong i taket. Här är det ett gammalt tak i tegel, vilket i alla fall känns lite positivt.

En teknisk undersökning kommer att genomföras för att slå fast brandorsaken. Elden bekämpas av tre enheter och är ännu inte under kontroll.

– Man håller på att via socialjouren hitta boende till de evakuerade, säger Stefan Källström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lägenhetsbrand i Boden

Mer i ämnet