Gunnel hoppar in i vården efter Haparandas vädjan om hjälp

Uppdaterad
Publicerad

Intresset bland allmänheten för att hjälpa till inom omsorgen och vården i Haparanda har varit stort sedan kommunen under måndagen gick ut och vädjade till medborgarna – under 24 timmar har minst 35 personer hört av sig.

Det ringer och strömmar in mejl hela tiden hos bemanningscentralen på Haparanda kommun efter att kommunen under måndagen desperat vädjat till medborgarna att ställa upp när omsorgspersonalen är sjuk i covid.

– Vilket gensvar vi fått. Jag har minst ett 30-tal mejl och massor med samtal från folk som vill hoppa in. Pensionerade sjuksköterskor, undersköterskor som gör annat i dag. Jättekul, säger Linda Terhelä som är bemanningsansvarig hos kommunen.

Coronaviruset i Norrbotten

– Det var jättetufft i går innan vi gick ut i media och vädjade om hjälp. Jag fick inte ihop schemat hur jag än trollade och folk jobbade övertid. Men nu klarar vi oss nog över helgen.

”Klart man måste ställa upp”

En av de som nu svarat på kommunens vädjan är den tidigare undersköterskan Gunnel Sipola. Hon räknar med att få göra sina första pass redan till helgen.

I dag har hon ett administrativt jobb men hoppar alltså in för att göra en insats inom vården.

– Det är klart man måste ställa upp när Haparanda ber om hjälp, fattas bara annat, säger Gunnel Sipola.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet