Foto: SVT

Stort polispådrag i Luleå

Uppdaterad
Publicerad

En eller flera gärningsmän har rånat en butik utanför centrala Luleå. Polisen kan bekräfta att det handlar om ett beväpnat rån.

Enligt uppgifter till NSD ska rånet ha genomförts av två gärningsmän som klev in i butiken strax innan öppning. Samma butik har rånats tidigare.

Foto: SVT

Polisen är i nuläget väldigt förtegen och kan endast bekräfta att det handlar om ett beväpnat rån mot en butik på Skurholmen i Luleå.

– Vi kan bekräfta att det är ett beväpnat rån mot en butik, säger Markus Isacson, kommunikatör hos polisen.

Har skott avlossats i butiken?

– Jag vill inte uttala mig om det.

Ingen gripen

Ingen gärningsman ska vara gripen och enligt polisen finns det inga uppgifter på att någon ska ha skadats.

Endast en anställd ska ha befunnit sig i butiken vid rånet.

Foto: SVT/Erica Sundén

Vid klockan 10.20 hade de flesta patrullerna lämnat rånplatsen. Butiken är nu avspärrad och tekniker genomför en brottsplatsundersökning samt håller förhör.

Polisen utför även dörrknackning i området och en helikopter flyger över området Skurholmen-Björkskatan-Hertsön-Örnäset. Mer om arbetet vill polisen inte gå in på.

– Men vi söker naturligtvis misstänka gärningsmän, säger Isacson.

Ingen misstänkt

Artikeln uppdaterad klockan 15. 35

På torsdagseftermiddagen var polisen klar med brottsplatsundersökning, förhör och dörrknackningar i området och ska nu sammanställa materialet för analys. Än så länge finns ingen misstänkt för händelserna.

Vet du mer om händelsen eller har bilder? Skicka gärna in till norrbotten@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.