• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en industribyggnad i Kurröds industriområde i Uddevalla med kraftig rökutveckling som följd. Alla i området uppmanas gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer här

Missing People deltar nu i sökandet efter den man i 80-årsåldern som är försvunnen i Haparanda sedan fem dagar tillbaka. Foto: Christer Lindbäck/Missing PeopleVisa alla (2)
Visa alla (2)

Stort sökpådrag i Haparanda efter försvunnen – Missing People på plats

Uppdaterad
Publicerad

En man i 80-årsåldern är försvunnen i Haparanda sedan i fredags i förra veckan. Polisen har nu intensifierat sökandet efter den saknade mannen och man letar både på den svenska och finska sidan.

Även Missing People deltar i letandet från och med onsdag eftermiddag.

– Det är stora områden att leta på och vi är många och kan hjälpa till på ett bra sätt, säger Christer Lindbäck, kontaktperson för Missing People.

Söker på andra sidan gränsen

Polisen berättar också vid 16-tiden på onsdagen att man har intensifierat sökandet efter den saknade mannen. Man har bland annat sökt  på finska sidan med helikopter och genomfört sampatrullering med finsk polis.

Sökandet fortgår även i Haparanda med stor omnejd då mannen mest troligt är cykelburen och kan ha rört sig över stort område. 

Utöver polisiära resurser deltar även hemvärnet, fjällräddare, och frivilligorganisationen Missing people, som ska söka av de centralare delarna av Haparanda.

Hade med sig en cykel

Mannen ska ha lämnat sitt hem på en silverfärgad cykel utrustad med två packväskor i centrala Haparanda under fredagsmorgonen men har sedan dess inte synts till.

Lokalbrevet Norrbotten – prenumerera här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer