Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Stort stöd för att behålla nattåget från Göteborg Foto: SVT

Stort stöd för att behålla nattåget från Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Uppropet för att behålla nattåget från Göteborg till Norrland har i skrivande stund samlat in över 31 000 namnunderskrifter. Initiativtagaren bakom uppropet är från Luleå.

På kort tid har uppropet mot en nedläggning av nattågstrafiken från Göteborg till norra Sverige samlat in över 31.000 namnunderskrifter. Initiativtagaren Jakob Granqvist från Luleå menar att det finns ett ”double talk” när det gäller behovet av att fler ska åka tåg med hänsyn till klimatförändringarna.

– I höst har både miljöpartiets Per Bolund och infrakstrukturminister Tomas Eneroth pratat om det här. Så det blir på något sätt en märklig dubbelmoral, menar Jakob Granqvist.

Starkt stöd

Protesterna riktar sig till Trafikverket, SJ och infrastrukturminister Tomas Eneroth.

– Jag var inte beredd på att stödet var så starkt så jag är väldigt glad. Många har peppat mig. Det känns verkligen att man har folk med sig i det här.

Lättare med tåg

På järnvägsstation i Luleå anländer nattåget från Göteborg strax före lunch. Vi träffar Alexandra som tillsammans med barn åkt nattåg från Örebro.

– Vi har vår mormor här uppe och så är det lättare när man har småbarn att ta nattåget.

Hon stödjer protesterna mot en nedläggning av nattåget från Göteborg

– Absolut, säger hon utan att tveka.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nattåg till Norrbotten

Mer i ämnet