Piteå Summer Games riskerar nedläggning

Uppdaterad
Publicerad

Piteå Summer Games hotas av nedläggning om föreningen inte lyckas dra in mellan 1,5 och 2 miljoner kronor.

Helgen efter midsommar är av tradition en folkfest i Piteå. Ifjol samlade barn- och ungdomsturneringen 79 lag från 16 olika delar av världen. 

Den 8 april kom beskedet att beskedet att Piteå Summer Games ställer in sommarens turnering som en konsekvens av coronapandemin.

Nu behöver föreningen som annordnar turneringen dra in miljonbelopp för att överleva. Får de inte in pengarna riskerar fjolårets turnering att ha varit den sista.

Svår situation

– Vi behöver få in mellan 1,5 och två miljoner kronor. Vi har ett stort arbete framför oss för att dra in likviditet, säger föreningens ordförande Christer Norberg till SVT Norrbotten.

De senaste veckorna har föreningen både varslat personal och inlett diskussioner med sponsorer och leverantörer. Det har dock inte räckt för att lösa den ekonomiska situationen fullt ut.

Men trots det är nu Christer Norberg betydligt mer hoppfull för turneringens överlevnad än han var för någon dag sedan.

Har Pitebornas stöd

– Vi har fått ett väldigt stort gensvar från allmänheten i Piteå, bland annat efter en artikel i Piteå-tidningen. Piteåborna förstår hur mycket turneringen bidrar till samhället och till köpmännen i Piteå, säger Christer Norberg.

Hur har det stödet från allmänheten yttrat sig? Har det yttrat sig i löften om bidrag till föreningen?

– Nej, inte direkt. Det handlar om vad folk säger, både när vi möter dem på stan och i sociala medier. Nu jobbar vi vidare med våra sponsorer och söker även nya sponsorer, säger Christer Norberg, styrelseordförande i Piteå Summer Games.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet