Arkivbild. Foto: SVT

Stulna skotrar återfunna efter hett tips

Uppdaterad
Publicerad

Fyra skotrar återfanns efter att polisen fick in tips om misstänkt bil med tillkopplat släp. Fyra personer är nu anhållna efter att polisen hittat stöldgods, brottsverktyg och narkotika i samband med gripandet.

Under torsdagmorgonen fick polisen in en anmälan om stöld av fyra skotrar värda stora summor från en Skoterfirma i Vuollerim. Samtidigt anmäldes även en stöld på en släpvagn som tillhörde en privatperson.

Två män greps senare samma kväll misstänkta för stöld efter att de anträffats med skotrarna i Harads.

Fler gripna

I dag fick polisen in ett tips om att en bil med tillkopplat släp kör konstigt i trakten av Unbyn. När polisen anträffar fordonet med släpet vid Rödbergsfortet, är det lastat med två skotrar och en cross. Släpet är falskskyltat.

Polisen griper en man och en kvinna i direkt anslutning till platsen misstänkta för stöld.

”Mycket pekar också på att en eller flera av dom gripna har gjort sig skyldig till inbrott och stöld i ett fritidshus i Vuollerim”, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen tackar för tipset

”Vi vill rikta ett särskilt tack till den privatperson som tidigt imorse tipsade oss om att bilen och släpet vid Unbyn borde kontrolleras.” avslutar polisen på hemsidan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.