Sunderby fritidsgård kommer läggas ner vid årsskiftet. Foto: Jonathan Ferm

Sunderby fritidsgård läggs ner – trots protester

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen klubbade kultur-och fritidsnämnden fram ett slutgiltigt beslut att göra en sammanslagning av Sunderby fritidsgård och Gammelstads fritidsgård. Vilket ungdomarna kring Sunderbyn tidigare har protesterat mot.

Detta beslut innebär att Sunderby fritidsgård läggs ner och flyttas över till Gammelstads fritidgård. Ett beslut som ska spara 742 000 kronor varje år, enligt kommunen. I pressmeddelandet kommer inventerierna i fritidsgården som exempelvis pingisbord och annat lämnas till Sunderbyns SSK om de vill göra ett gym av lokalen.

Sammanslagning vid årsskiftet

Det är tänkt att sammanslagningen ska ske runt årsskiftet.

– Efter beslut är det ett lång process med att verkställa beslutet. Men att även ha tid att ställa om och forma den nya verksamheten. Men vid årsskiftet ungefär kommer sammanslagningen ske, säger Emmeli Nybom (S), ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Pop-up verksamhet

Kultur- och fritidsnämnden sa även ja till en mobil pop up-fritidsgård. Det ska fungera som ett kompliment till de fasta fritidgårdarna. Pop-upen har en budget på 1,1 miljoner per år. Verksamheten ska sedan utvärderas inom ett år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.