Superkastet som gav Nils 10.000 kronor

Uppdaterad
Publicerad

14-årige Nils Persson från Luleå vann 10.000 kronor under gårdagens match mellan Luleå BC och Uppsala. Det genom att på tid sätta bollen i basketkorgen bland annat från mittlinjen. 

Det var under första pausen i gårdagens match i Luleå som en från publiken fick chans att på tid sätta bollen i korgen från olika positioner på planen. 

Igår var det 14-årige Nils Persson som fick den chansen. Han är den tredje personen som lyckats med bedriften sen utlottningen infördes.  

– Det var nervöst men jättekul. 

Missade de två första

Nils satte de första tre kasten men när det var dags för kastet från mittlinjen missade han två chanser innan det sista försöket. 

– Jag tänkte bara att det vara bara att skjuta och hoppas att den går i. 

Han spelar basket på fritiden och det gör också hans klasskompis Sanna Ström som för ett drygt år lyckades med samma bedrift som Nils. Hon tror att en förutsättning för att lyckas i tävlingen är egen erfarenhet av basketspel. 

– Det är väldigt svårt annars att sätta de tre första och från halvplan är mer tur om man sätter den. 

Tror på vinst

Hon liksom Nils Persson tänker satsa på basket i framtiden. Och på frågan hur det går för Luleås herrar och damer i slutspelet i basketligan blir svaret:

– Jag hoppas på dubbelvinst för Luleå så klart. Och jag tror att det finns goda möjligheter för det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.