I Övertorneå är polisreceptionen öppet 4,5 timmar – en dag i veckan. Foto: Teuvo Palomäki/SVT

Här har polisen öppet en dag i veckan – i fyra timmar

Uppdaterad
Publicerad

En dag i veckan i 4,5 timmar – så länge är polisens reception i Övertorneå öppen. Redan i dag kan det vara svårt att träffa en polis i Tornedalen, men gruppchefen för Övertorneå och Pajala tror ändå inte att de fysiska mötena blir färre efter den planerade digitaliseringen.

Enligt inrikesministern Mikael Damberg (S) ska det vara möjligt att träffa poliser och kunna göra sina ärenden på en polisstation – även efter en digitalisering. Men redan nu är det begränsade öppettider på de mindre polisstationerna i Tornedalen.

I videon ovan visar vår reporter hur det ser ut i Övertorneå.

”Fysiska träffen kommer inte begränsas”

Totalt sett finns det sex poliser i Övertorneå, tre i Pajala och ingen i Överkalix som även den tillhör Polisen östra Norrbotten.

– Möjligheten att ha den fysiska träffen kommer inte att begränsas, utan det kommer bara att tillkomma digitala vägar för de som behärskar dem, säger John Ekersund, tillförordnad gruppchef i Övertorneå och Pajala.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.