Den svenska polisen i Haparanda kontrollerar nu de som vill ta sig in i Sverige från finska Torneå Covid-19 testerna får inte vara äldre än 48 timmar. Foto: Jonathan Ferm/SVT

Svensk polis vid finska gränsen i Haparanda: ”Vissa har försökt smita in”

Uppdaterad
Publicerad

Svensk polis står nu vid gränsen mellan svenska Haparanda och finska Torneå för att kontrollera att utländska medborgare som vill in i landet kan uppvisa ett negativt covid-19 test.

– Vissa har försökt att smita in men vi har klarat av jobbet bra hittills, säger Ulf Wallin, gruppchef vid polisen i Haparanda.

Alla utländska medborgare måste visa upp ett negativt covid-19 test oavsett varifrån de kommer. Syftet är att minska risken för smittspridning av de nya varianter av coronaviruset som har upptäckts i flera länder.

Coronaviruset i Norrbotten

Regeringens beslut trädde i kraft den 6 februari, det vill säga natten mellan fredag och lördag,  och gäller till och med den 31 mars.

I klippet hör du Ulf  Wallin, gruppchef för polisen i Haparanda.

Ulf Wallin, gruppchef vid polisen i Haparanda. Foto: Jonathan Ferm/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet