Läkare och privatpersoner vill hjälpa Malin Degerman som har väldigt svåra bensår.

”Tack alla som vill hjälpa mig”

Publicerad

Läkare, forskare och privatpersoner har alla hört av sig till Malin Degerman under dagen. Alla vill de hjälpa henne med bensåren som inte läker trots 55 operationer och hundratals läkarbesök.

– Jag är helt överväldigad över det engagemang som människor från hela landet visar mig, säger Malin Degerman när vi når henne på telefonen hemma i Boden.

SVT Nyheter Norrbotten publicerade på tisdagsmorgonen 30-åriga Malin Degermans berättelse om de svåra bensåren som inte läkt på fem år – och reaktionerna har inte låtit vänta på sig.

– Jag har fått så många tips på hur jag ska få bort bensåren. Folk ringer och dom skriver på Facebook. Det är olika förslag, till exempel att jag ska använda honungsomslag eller kolloidalt silver, säger Malin Degerman.

Har fått nytt hopp

En forskargrupp i Lund har mailat till Malin Degerman och sagt att de ska ta en närmare kontakt med henne och en läkare ifrån Göteborg har även han hört av sig.

– Han jobbar med ryggmärgsstimulering, tryckkammare och syrgasbehandling. Jag har under dagen fått massor med hopp, men jag tänker också på allt jag gått igenom utan att få någon läkarhjälp som fungerar. Jag kan ju inte låta bli att fundera om det kan vara så att jag hittills inte fått rätt hjälp för att jag bor i fel landsända och det är dyrt att skicka mig till specialistvård, säger Malin Degerman.

”Jag blir så glad”

För någon timme sedan räknade Malin till 50 telefonsamtal och minst lika mycket tips och inlägg på Facebook.

– Jag vill tacka folk för deras engagemang. Jag blir så glad över att få så mycket empati och omtanke av människor som inte ens känner mig, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer