Bibbi Almquist, 78, har tatuerat in det lokala innebandylaget Wibax Patriots klubbmärke, två gånger. Foto: SVT

Supportern Bibbi, 78, tatuerade klubbmärke – då byttes loggan

Uppdaterad
Publicerad

Supersupportern ”Bibbi” Almquist, 78 år, har tatuerat in sin favoritlag Wibax märke på högerarmen – två gånger.

– Jag lever för innebandy, säger hon.

Wibax från Piteå var en match från att gå upp i superligan i innebandy förra året och spelar i norra allsvenskan i år.

Förra helgen slog laget serieledarna Salem med 5-4 och den högljudda och hängivna supportern Birgitta ”Bibbi” Almqvist fanns på plats, som vanligt.

”Het på gröten”

– Jag är ganska het på gröten och brukar verkligen hålla igång på matcherna. Jag kritiserar också domarna när det behövs. Jag brukar vara helt slut efter matcherna. Jag lever för innebandyn och så har jag ett barnbarn som står i mål – Oskar Öberg, säger hon.

Även om hon flyttade upp till Piteå från Hudiksvall 2007 har Piteåborna tagit henne till sina hjärtan. Hon har till och med en egen plats, med namnskylt i plåt, på arenan Norrmalmia.

– Jajamen, det är min egen plats. Rad tre, stol tio, säger Bibbi Almquist.

Tatuerade märke två gånger

Hon har dessutom gjort sina två första tatueringar, Wibax klubbmärke i båda fallen, på högra armen.

– Jag tatuerade först in Wibax patriots märke och sedan sa min son, som var lagledare då, att vi skulle byta logotyp när vi blev Wibax Piteå. Men det var bara att göra en ny tatuering, inga problem.

Varför gjorde du det?

– För att jag alltid vill ha Wibax med mig på armen. Jag har förresten fortfarande vänstra armen fri och kanske ska jag tatuera in spelarnas namn där, säger Bibbi Almquist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.