I videon ovan berättar arrangören Emilia Eliasson hur tävlingarna i Gällivare kommer att gå till. Foto: SVT/Thommy Johansson

Corona sätter stopp för folksamlingar – då anordnar Emilia egen löpartävling

Uppdaterad
Publicerad

Vad gör man om man vill delta i löpartävlingar men coronan sätter stopp, på grund av att man inte kan samlas i större folksamlingar? Ja, då kan man göra som Emilia Eliasson från Gällivare och hitta på en egen tävling för alla som vill tävla i löpning.

Emilia Eliasson från Gällivare tyckte att det var väldigt tråkigt att alla arrangemang ställdes in på grund av risken för coronasmitta.

– Då tänkte jag att jag startar en grupp på facebook. Då får man en möjlighet via sociala medier att tävla säger Emilia Eliasson, arrangör för Gälkarun.

Coronaviruset i Norrbotten

Erbjuder tio olika banor

Emilia lägger en ny bana varannan vecka. Totalt blir det tio olika banor som man kan springa under våren, sommaren och hösten.

I videon ovan berättar arrangören Emilia Eliasson hur tävlingarna kommer att gå till.

”Kan känna att man tillhör en grupp”

Hon tycker att det är viktigt att man kan känna en gemenskap i coronatider, nu när det råder social distansering och arrangemang och evenemang inte kan genomföras.

– Genom det här kan man känna att man tillhör en grupp. Trots att man genomför tävlingen enskilt är det ju så att man gör det tillsammans. Det är jätteviktigt att känna så, säger Emilia Eliasson, arrangör för Gälkarun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet