Krögaren Pontus Öberg i Piteå räknar med tuffa ekonomiska tider. Under fredagen införs nya coronarestriktioner.

Krogägare i Piteå om alkoholstopp efter 22: ”Det är då våra gäster kommer”

Uppdaterad
Publicerad

Ingen alkohol på krogen efter klockan 22. Under fredagen börjar den nya regeln att gälla. Ett hårt slag mot Kalles krog i Piteå som är det ställe dit man går till sent på natten.

De nya coronarestriktionerna innebär att krogar och nattklubbar inte får servera alkohol efter klockan 22. På Kalles krog i Piteå är det först vid den tiden de första gästerna börjar droppa in, en situation man delar med många andra nattklubbar.

– Även om vi skulle stänga helt under corona, så skulle driften ändå kosta mig 100.000 kronor i månaden ur egen ficka, säger ägaren Pontus Öberg, som i dag är glad att han under årens lopp har lagt undan pengar i företaget.

Hör i klippet ovan om hur krogen drabbas av restriktionerna.

Dessa restriktioner gäller för restauranger och nattklubbar

  • Ingen alkoholservering efter klockan 22:00
  •  Högst 8 gäster vid samma bord och minst en meter mellan varje sällskap
  •  Om livemusik spelas i lokalen blir räknas det som en allmän sammankomst och då är gränsen för antalet personer som får vistas i lokalen förnärvarande 50 personer. Från och med 24 november föreslås den gränsen sänkas till 8 personer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet