Till salu: Bergstopp

Publicerad

Brännabergets topp med festplats, dansloge, utsiktsplats och tennisbana är till salu på Blocket. Priset är nästan två miljoner kronor för jättetomten.

Brännabergets topp i Överkalix kommun är till salu. Priset är nästan två miljoner kronor för en jättetomt på drygt 82 000 kvadratmeter.

Den gamla klassiska festplatsen ägdes tidigare av Överkalix IF som sålde den till privatpersonen Klas Jakobsson i Ängesån.

Han hade tillsammans med kollegan M.S El-Sheriff storslagna planer på att rusta upp platsen, men av olika anledningar blev det inte så.

Därför försöker de nu sälja bergstoppen med en tomtarea på 82 648 kvadratmeter på Blocket.

Det begärda priset är 1 977 000 kronor och den som tar ett bolån får då en månadskostnad på 3 746 kronor. Klas Jakobsson vill i nuläget inte kommentera om någon lagt ett bud.

– Jag har inga kommentarer till det. Men alla är välkomna att lägga ett bud, säger Jakobsson.

En unik plats

Överkalix kommunalråd Birgitta Persson följer noga utvecklingen eftersom kommunen är mycket intresserat av vad som händer med bergstoppen.

– Brännaberget är ett av våra viktigaste landmärken, en unik plats för turistnäringen i kommunen, och vi funderar mycket på det här, säger hon.

Överkalix kommun har tidigare haft ett möte med ägaren om Brännaberget.

– Men vi kom inte överens. Priset var för högt, speciellt med tanke på att det börjar vara ganska sönderslaget där uppe, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Brännaberget i Överkalix

Mer i ämnet