Sju av tio tjänstemän svarar att de ofta eller ibland är stressade på arbetet. Foto: Henrik Montgomery/TT

Tjänstemännen i Norrbotten – minst stressade i landet

Publicerad

En undersökning av unionen visar att tjänstemännen i Norrbotten är minst stressade i hela landet. Överst på listan hamnade Värmlands län.

Sju av tio tjänstemän svarar att de ofta eller ibland är stressade på arbetet. För ett år sedan låg siffran på sex av tio. I 19 av 21 län har andelen stressade tjänstemän gått upp. Mest ökade stressen i Blekinge, Västerbotten och Dalarnas län. I Norrbotten ökade stressen med 11 procentenheter.

Mindre återhämtning och vila

I undersökningen framkom även att fler upplever mindre möjlighet till återhämtning och vila efter intensiva jobbperioder.

– Både företaget och individen tjänar på en bra arbetsmiljö och att alla medarbetare håller sig friska. För att orka med ett intensivt jobb är det oerhört viktigt att få koppla bort jobbet och vara riktigt ledig. Arbetsgivare måste bli bättre på att prioritera en bra arbetsmiljö, säger Martin Linder, förbundsordförande för Unionen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer