Region Norrbotten varnar för oannonserade hembesök av falska tandläkare efter inbrott på den här tandvårdskliniken. Foto: SVT/Stig Holmfrid

Inbrott på tandvårdsklinik i Luleå – Regionen varnar för bedragare

Uppdaterad
Publicerad

Tandvårdskliniken på Porsön i Luleå har blivit bestulna på bland annat passerkort och arbetskläder. Nu varnar Region Norrbotten för oannonserade hembesök med falska tandläkare.

I helgen blev tandvårdskliniken på Porsön i Luleå utsatt för ett inbrott. Detta kom fram under torsdagens presskonferens om coronaläget i länet.

– Det blev stulet passerkort, arbetskläder: alltså vita byxor och en blå blus eller klänning, skor och namnskyltar, säger Jonas Thörnqvist, chef för division Folktandvården.

Coronaviruset i Norrbotten

Passerkorten är spärrade och händelsen polisanmäld. Jonas Thörnqvist berättar att polisen just nu utreder brottet som han ser mycket allvarligt på.

– Vi vill göra er uppmärksammade på att det kan vara någon som är ute och seglar under falsk flagg och utger sig för att vara någon den inte är.

Han fortsätter:

– Ingen från Region Norrbotten gör oannonserade hembesök, det vill vi verkligen trycka på!

Inga läkemedel eller pengar stals vid inbrottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet