Tre bilar har stultis vid sjukhuset i Kalix. Det här är en arkivbild. Foto: TT

Tjuvarnas byte – tre bilar från sjukhuset

Uppdaterad
Publicerad

Flera bilstölder har upptäckts vid sjukhuset i Kalix. I samband med ett inbrott i natt stals minst tre bilnycklar ur ett nyckelskåp och tre bilar som tillhör Region Norrbotten är försvunna.

Det var städpersonalen som upptäckte inbrottet när de skulle börja arbeta på tisdagsmorgonen.

– Tjuvarna har tagit sig in genom att bryta upp en entrédörr till sjukhuset. Sedan har de tagit sig in i receptionen och skruvat ner  och tagit med sig det kodsäkrade förvaringsskåpet där vi har bilnycklarna, berättar Torbjörn Resin, säkerhetssamordnare för Kalix närsjukvårdsområde.

Olika bilmärken

Bilarna som stulits är en silverfärgad Toyota Avensis, en Silverfärgad Volkswagen Golf och en grå Opel Insignia. De stod parkerade utomhus under en carport.

Samtliga bilar är enligt säkerhetschefen troligen märkta med dekaler. Antingen  Region Norrbottens nya logotype eller den gamla ”Norrbottens läns landsting”.

”Fräck stöld”

– Det är en väldigt fräck stöld det här, säger Torbjörn Resin.

Är det några patienter som drabbas av att flera bilar är stulna?

– Vad jag känner till har det inte påverkat några patientbesök, säger Torbjörn Resin.

Den silverfärgade golfen påträffades på tisdagsförmiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.