Tolvårige Melvin testade nya Nattidrott: ”Bra att göra andra saker än att bara spela”

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen fick alla som ville testa på att spela basket, fotboll, måla och utöva roller derby på Porsöhallen i Luleå. Anledningen var att projektet Nattidrott invigdes.

Tanken med projektet är att erbjuda personer mellan tolv till 20 år att få komma och idrotta eller utöva kultur och inte bara ”hänga på stan” under fredags- och lördagskvällar. En av dem som var nyfiken på Nattidrott var tolvårige Melvin Lantto. I klippet ovan hör du vad han tycker om satsningen.

Kompisarna Lova Dahlberg och Essy Fredriksson testade roller derby under invigningen av Nattidrott. Foto: SVT/Linda Jones

Skeptiska till att unga lockas

Lova Dahlberg, 14, och Essy Fredriksson, 15, var också på plats. Lova testade roller derby medan kompisen Essy utövar sporten sedan innan. De var båda skeptiska till om unga personer verkligen kommer åka hit en fredagskväll.

– Jag tror att det är nice för de som bor här på Porsön att ha en hall som är stor och nära, säger Lova. Men många har ju mycket annat för sig.

Tror du att det här behövs för att unga ska någonting annat att göra än att ”hänga runt”?

– Man kan ju prova på massa grejer så då finns det ju nåt för alla, säger Essy Fredriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.