Foto: SVT/Arkiv

Topprankat motionsspår

Uppdaterad
Publicerad

Ormberget i Luleå är en av landets 100 bästa motionsspår. Det slår bloggarna Philip Persson och Oskar Jensen fast. De har testat motionsspår i landets samtliga 290 kommuner.

– Ormberget är både snyggt och tryggt, tycker Philip och Oskar. Ovanligt brett utbud av välskötta spår och världens snyggaste spårtavlor, säger de till Luleå kommuns hemsida. 

Av de 100 bästa motionsspåren i landet hamnar Ormberget 30:e plats i Philip Persson och Oskar Jensens ranking.

Testat 313 spår

I juli 2016 startade kompisduon sitt projekt ”Sveriges bästa motionsspår” och i september 2016, 237,5 löpmil senare, hade de testat totalt 313 motionsspår.

De sökte sig aktivt till de spår som utmärker sig i en eller flera bedömningskategorier. Det har bland annat bedömt hur unik och varierad naturen är, framkomligheten, skyltning, spår och hur många unika kilometer som finns och variationer i distanser, underlag och hur kuperad banan är.

”Det finns till och med positionsstolpar utmed spåren som referenser om räddningspersonal måste tillkallas till spåren”, skriver Persson och Jensen på sin blogg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.