Träffpunkt för unga på Hertsön i sommar

Uppdaterad
Publicerad

Hela sommaren arrangeras ”Summer vibe” på Hertsö torg i Luleå, en samlingsplats där unga bland annat kan spela basket, skapa musik, dansa streetdance och läsa.

Projektet är ett samarbete mellan bland andra Rädda Barnen, Lulebo och kommunen, där tanken är att skapa ett meningsfullt sommarlov och samtidigt en trygghet i bostadsområdet. Åska Koski är projektansvarig på Rädda Barnen och har tagit inspiration från andra kommuner i Sverige.

Målgrupp barn i socioekonomiskt utsatta områden

– Våran målgrupp är ju barn i socioekonomiskt utsatta områden. Vi vill att barnen ska ha roligt i ett område där man kanske inte har möjlighet att resa bort på sommaren.

Ett stort antal ungdomar hade samlats under invigningen för att pröva på olika aktiviteter och dessutom  fanns möjligheten att träffa spelare från Luleå Hockey och BC Luleås tränare Peter Öqvist.

Testar det mesta

Khalid Al Guburi passade på att testa det mesta. Kompisen Hiba Nakrash tyckte det var bra att det fanns böcker att låna:

– Man vill få människor att läsa mera, det tycker jag är bra, man kan även vinna priser om man läser många böcker här.

Summer vibe pågår alla  vardagar fram till 26:e juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.