Polishundar sökte person i Moskosel efter bilolycka

Uppdaterad
Publicerad

En person är förd till hälsocentral och en person tros vara saknad efter en bilolycka på en mindre skogsväg väster om Moskosel i Arvidsjaurs kommun.

Det var på onsdagseftermiddagen som en person ringde in till polisen och larmade om en trafikolycka. På grund av vissa språkförbristningar har det, enligt räddningstjänsten, varit svårt att uppfatta vad som egentligen hänt.

– Det har rått en viss förvirring. Olyckan har inträffat där det knappt finns någon trafik. Bilen står på högkant i ett dike och snart har vi framme två ambulanser, en från Jokkmokk och en från Arvidsjaur, säger insatsledaren på eftermiddagen.

Personen som ringde in till polisen fördes sedan till hälsocentralen i Arvidsjaur med ambulans. Men det misstänktes även att ytterligare en person saknades då chauffören hävdar detta, samtidigt som det finns märken i framrutan vid passagerarsidan. Å andra sidan finns det inga spår i snön på att någon har lämnat olycksplatsen, enligt räddningstjänsten.

Vid 19-tiden kom polisen till platsen med hundar. Planen var att söka av området då man var osäker på om det verkligen saknas en person eller inte. Räddningstjänsten har nu lämnat platsen.

På kvällen uppger polisen att ingen ytterligare person har hittats under eftersöket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.