En tankbil med diesel har vält på E4 vid Jävre och diesel läcker ut.

Tankbil har vält på E4 – diesel har läckt ut

Uppdaterad
Publicerad

En tankbil lastad med farligt gods har vält på E4 i Jävre och diesel har runnit ut. Chauffören, en man i 50-årsåldern, är förd med ambulans till sjukhus.

Lastbilen ligger upp och ner i diket intill det södergående körfältet. Från ett hål i fordonsekipaget rinner det ut diesel och räddningspersonal är på plats och arbetar med saneringen.

– Det läcker från bilen men inte från släpen. I bilen finns det max 17 kubikmeter diesel som kan rinna ut, säger Jim Lundström, räddningstjänstens inre befäl.

Räddningstjänstern har bland annat beställt en kemcontainer till olycksplatsen.

Nära havet

Den läckande lastbilen ligger enligt räddningstjänsten 30-40 meter från havet.

– Olyckan har inträffat på ”rätt” sida om E4 och vi bedömer att dieseln inte kommer att rinna ut till havet. Det är mycket goda markförhållanden med lerig jord, vilket underlättar saneringen, säger Jim Lundström.

Påverkar trafiken

Olyckan inträffade vid halv åtta på onsdagsmorgonen och saneringen på platsen kommer att pågå under en längre tid och sedan ska tankbilen lyftas upp från diket.

– Det kommer att påverka trafiken under en stor del av dagen, säger Jim Lundström.

I samband med olyckan blev tankbilens förarhytt intryckt.

– Föraren har klarat sig mirakulöst bra, säger en av de anställda inom räddningstjänsten till SVT:s reporter på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.