Nya skyltar är på gång, säger Roxan Saleh, utrustningsspecialist på Trafikverket. Foto: Trafikverket/SVT

Trafikverket byter ut högreflekterande skyltar

Uppdaterad
Publicerad

Trafikverkets nya högreflekterande skyltar kritiseras av många trafikanter. Nya, mindre reflekterande skyltar är på gång men det tar tid innan skyltarna är på plats.

Redan för två år sedan började klagomålen på de högreflekterande skyltarna strömma in till Trafikverket. Därför ändrade myndigheten vilken typ av skyltmaterial som ska ingå i olika typer av skyltar.

– Sedan 2015 har vi gjort om upphandlingsreglerna vilket innebär att en del skyltar har mindre reflexkraft i sig i framtiden, säger Roxan Saleh som är utrustningsspecialist på Trafikverket.

Ingen idé att byta

Även om reglerna gjordes om 2015 så tar det tid innan de entreprenörer som gör skyltarna åt Trafikverket köpt in rätt material och gjort nya skyltar. Och eftersom de högreflekterande skyltarna som nu sitter uppe kommer att tappa i reflexkraft inom bara ett år så menar Trafikverket att det är väldigt liten vits med att byta ut skyltarna.

– Det tar ungefär lika lång tid att beställa nya skyltar som det tar för skyltarna att tappa sin reflexkraft, säger Roxan Saleh som ändå tycker att det är bra att folk hör av sig.

– Då vet jag att vi fattat rätt beslut när vi ändrade upphandlingsreglerna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer