Tre fall av misshandel i Boden inom tre timmar

Uppdaterad
Publicerad

En man och en kvinna är anhållna misstänkta för grov misshandel och polisen söker nu iakttagelser i ytterligare två fall som skedde tidigare under fredagskvällen. Polisen utesluter inte att fallen kan ha någonting med varandra att göra.

– Hoppas att det är någon som hört eller sätt något som kan höra av sig, säger Elisabeth Glaas, presstalesperson vid polisen.

Första larmet om misshandel i Boden kom till polisen vid 22:45 av en man som uppger att han blivit misshandlad av okända personer. Mannen ska förhöras men ingen person finns gripen misstänkt för misshandeln.

Vid andra larmet, 23:52, kallas polis till drottninggatan i Boden men ingen person hittas på platsen. Polispatrull som anlände till platsen hittade däremot blod i en trappuppgång och en anmälan om misshandel är upprättad.

01:16 kom ytterligare ett larm om misshandel utomhus i centrala Boden. Ambulans kallades också till platsen och polis grep senare en man och en kvinna som nu är anhållna misstänkta för grov misshandel. I nuläget kan polisen inte säga varför det rubriceras som grov misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.