Bild från förundersökningen Foto: Polisen

Tre åtalas för synnerligen grov misshandel och mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Tre män misstänks tillsammans ha misshandlat och försökt döda en man i Kalix. Två av männen står nu åtalade för synnerligen grov misshandel och försök till mord. Den tredje mannen åtalas för medhjälp när det gäller båda åtalspunkterna.

Det var den 5 maj i år som de tre männen tog med sig en man, målsäganden, till olika platser i Kalix där han utsattes för olika typer av grov misshandel. Mannen har fått ta emot slag med olika tillhyggen, sparkar, strypning, knivhugg, rispning med glödgade knivar och gasolbrännare.

Männen har också brutit av målsägande ett finger med en tång, skendränkt samt urinerat på honom. Han har också tvingats dricka handsprit och svälja plastfickor. Under delar av förloppet har mannen dessutom varit fasttejpad vid en stol.

Mannen har därefter lämnats nedkyld med livshotande skador utomhus. Mannen orsakades skador i form av en punkterad lunga och ett livshotande tillstånd genom nedkylning. Han har också fått frakturer, sår, blånader, svullnader samt brännskador på 30 procent av kroppen och upplevt dödsångest.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.