Vid häktningsförhandlingen blev beslutet att samtliga fyra blev häktade. Foto: SVT

Fyra tonåringar häktade – misstänkta för grovt rån

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen hölls häktesförhandlingarna mot de personer som är misstänkta för grovt rån och medhjälp till grovt rån. Samtliga fyra blev häktade.

Det var under fredagskvällen som ett grovt rån mot en privatperson inträffade på en adress i centrala Luleå. Det var en yngre man som blev rånad av de nu misstänkta pojkarna, mannen och en kvinnlig medhjälpare. Pojkarna ska vara 15 och 16 år gamla, medan mannen är 19 år och kvinnan en 18-åring.

Polisen larmades till platsen då det hördes höga ljud från en lägenhet. Väl på plats tvingades de använda pepparspray och handfängsla två av de gripna.

Samtliga häktade

Under tisdagen hölls häktningsförhandlingarna där samtliga häktades. De tre tonåriga killarna häktades på sannolika skäl misstänkta för grovt rån, medan den 18-åriga tjejen häktades på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till grovt rån.

Anna Bergström är åklagare i ärendet, hon berättar att samtliga är häktade på grund av rånet och inte på grund av övergrepp i rättssak, men att misstankarna kvarstår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.