Polisen har spärrat av området runt flerfamiljshuset i Malmberget i väntan på en teknisk undersökning Foto: Thommy Johansson/SVT

Tre personer misstänks för grov mordbrand i flerfamiljshus i Malmberget

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer misstänkts för grov mordbrand efter branden i ett flerfamiljshus i Malmberget. – Två av dem har anhållits och den tredje är fortfarande på fri fot, säger åklagare Kristoffer Sahlin.

De tre personerna, som är mellan 19-24 år, är skäligen misstänkta för grov mordbrand. Två av dem greps under söndagen och har senare anhållits, den tredje personen har anhållits i sin frånvaro. Förhör med de misstänkta kommer att hållas under dagen.

– Misstankarna mot dem grundar sig dels på vittnesuppgifter och dels från iakttagelser från polisen. Det är det vi har i dagsläget, sedan får vi se vad den tekniska utredningen ger, säger åklagare Kristoffer Sahlin som leder förundersökningen.

Fyra till sjukhus

Det var på söndag morgon som larmet om en brand i ett flerfamiljshus i Malmberget kom. När räddningstjänsten kom till platsen brann det i en lägenhet på bottenplan, ur en annan kom rök och snabbt stod det klart att det fanns människor kvar i sina lägenheter ovanför. Av de 26 personer som är skrivna på adressen fick fyra köras till sjukhus för vård: en man i 65-årsåldern, en ettårig pojke, en 26-årig kvinna och en 24-årig man. Samtliga bedömdes ha fått lindriga skador.

Enligt polisen kommer en teknisk undersökning att genomföras under måndagen eller tisdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.