Tufft schema väntar för Boden Handboll

Uppdaterad
Publicerad

På elva dagar ska Boden Handboll  spela fem matcher. I kväll spelar de borta mot Lugi som ligger tvåa i tabellen

Boden Handboll kommer nog att göra Svenskt rekord för klubblagshandbollen i antal resta kilometer på dessa elva dagar – drygt elvahundra mil kommer de att resa.

”Vi är vana att resa”

Är det något som kommer att påverka laget?

– Jag tror inte det kommer att påverka så jättemycket. Vi är vana att resa. Vi lägger in vila mellan uppladningarna innan match så att vi inte kommer direkt till match från en resa, säger Kent Harlin.

Boden Handboll förlorade hemma mot Lugi under det senaste mötet i november i en match där Lugi hade övertaget och enkelt styrde matchen till seger med 26-22. Men spelarna i Boden Handboll misströstar inte för det:

– Jag tror vi har jättebra chanser för vi är ett lag på uppgång och de har haft en ganska stor svacka sista tiden och lite skador och skavanker, säger Andrea Johansson.

Spelar i Israel

Efter bortamatchen mot Lugi spelar Boden Handboll nästa match den 27 januari, hemma mot Kungälvs HK. Den 30 januari åker Boden Handboll till Partille och spelar mot regerande svenska mästarna IK Sävehof.

– Morgonen efter matchen mot IK Sävehof flyger vi till Israel, för på fredag den 1 februari och lördag den 2 februari spelar vi mot Maccabi Srugo Rishon Lezion i Challenge Cup, säger Kent Harlin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.