Foto: TT

Två bilar i krock på E10

Uppdaterad
Publicerad

Två bilar krockade på E10 i Överkalix på måndagsmorgonen. Båda förarna uppges ha ådragit sig lindriga skador i samband med krocken.

Räddningstjänsten rykte ut vid 6-tiden på måndagen till trafikolyckan som inträffat i höjd med Krokfors i Överkalix. Olyckan ska ha inträffat när en av bilarna kört på den andra bakifrån.

– Det verkar var en rejäl smäll, sa räddningstjänstens inre befäl Björn Karlström.

Klagade på smärtor

En ambulanshelikopter samt två ambulanser åkte ut till olycksplatsen. Och båda förarna, som var de enda inblandade i krocken, fördes senare till Sunderby sjukhus för vård.

– En person klagade på ryggsmärtor, sa Karlström.

Lindrigt skadade

Senare på måndagen rapporterade Region Norrbotten att förarna, en kvinna i 60-årsåldern och en man i 50-årsålder, ådragit sig lindriga skador i samband med krocken. De ska nu vara flyttade till intensivvårdsavdelningen för observation.

Kvinnan ska vara hemmahörande i Överkalix och mannen i Luleå.

Vägen avstängd under arbetet

Vägen var under en tid avstängd i båda riktningarna på grund av helikoptern som behövde landa på vägen. Men trafiken var igång igen efter några timmar.

Räddningstjänsten var även kvar en stund på platsen och sanerade vägen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.