Olyckan inträffade natten mot fredag i Inbyn i Boden. Två av de inblandade var hemmahörande i Gunnarsbyn, en i Boden. Foto: SVT Grafik

Ung person fick allvarliga skador efter bilolycka

Uppdaterad
Publicerad

Efter en trafikolycka utanför Boden vårdas nu en 21-åring för allvarliga skador på intensivvårdsavdelningen i Luleå.

Klockan 02:30 voltade en bil av vägen i Inbyn i Bodens kommun. I bilen satt tre personer och alla fick föras till akutmottagningen på Sunderby sjukhus.

Tre män inblandade

En av dem, en 21-årig person, hemmahörande i Gunnarsbyn, fick allvarliga skador och vårdas nu på intensivvårdsavdelningen. En annan man, 20 år och hemmahörande även han i Gunnarsbyn, har flyttats till en vanlig vårdavdelning.

Den tredje mannen, 20 år och hemmahörande i Boden, bedömdes ha lindriga skador och är överförd till hem/öppenvård. Polisen misstänker inget brott i samband med olyckan.

Trafikolycka i Kalix

Tidigare på fredagsnatten inträffade även en trafikolycka i Vånafjärden i Kalix. En 45-årig man, hemmahörande i Torneå, hade kört in i mitträcket på E4:an. Föraren fick föras med ambulans till sjukhus för kontroll samtidigt som bilen bärgades.

Enligt Region Norrbotten fick patienten lindriga skador. Det finns ingen misstänke om brott i samband med olyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.