Arkivbild. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Två män anhållna efter misstänkt dråpförsök

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en man har anhållits efter det våldsamma bråket i en lägenhet i centrala Piteå natten mot lördagen.

Två män sitter i nuläget frihetsberövade, båda är mellan 20-30 år gamla.

Den ene mannen, som anhölls redan under lördagen, är misstänkt för försök till dråp.

Bråk i Piteå – flera inblandade

Den andre mannen är misstänkt för misshandel.

Flera skadade

Det var under natten mot lördagen som flera polispatruller larmades till en lägenhet i Piteå på grund av ett bråk med flera inblandade. Bråket var så våldsamt att flera personer behövde sjukhusvård.

En av de skadade fick stanna kvar på sjukhuset under lördagen. Mannens tillstånd är inte livshotande, men sjukvården lämnar inte ut ytterligare uppgifter om hans skador.

Utredningsarbetet fortsätter

Senast på tisdag klockan 12 måste åklagare ta ställning till om de anhållna männen ska begäras häktade eller försättas på fri fot.

Avspärrningen av brottsplatsen hävdes under lördagen.

– I dag fortsätter utredningsarbetet med förhör och annan informationsinsamling, säger Peder Jonsson, polisens kommunikatör.

Enligt polisen kräver händelsen en hel del utredningsarbete då det förekommer både anmälningar och motanmälningar mellan inblandade parter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bråk i Piteå – flera inblandade

Mer i ämnet