Det var under söndagen som Polisen beordrades till en plats i centrala Luleå angående ett grovt brott. Idag bekräftade polisen att det handlade om en mordförsök där två personer greps. Foto: Anders Öhlund/SVT

Två personer misstänkta för försök till mord

Uppdaterad
Publicerad

Det var under söndagskvällen som polisen beordrades till Luleå innerstad kring ett grovt brott och stora avspärrningar gjordes runt parken Floras kulle. Polisen bekräftar under måndagen om ett mordförsök. Där två personer är nu misstänkta på sannolika skäl.

Två män i 20-25 års åldern greps på platsen och senare anhölls misstänkta för mordförsök.

– Någon form av tillhygge ska ha använts men ingen information om allvarliga skador finns, säger Elisabeth Glaas, presstalesperson hos Polisen.

Offren ska vara en man och en kvinna enligt Polisen.

– Vi bedömer ärendet som en isolerad händelse, säger Per-Anders Heikkilä, vid polisens avdelning för grova brott i Norrbotten, i ett pressmeddelandet.

Ärendet leds av åklagare och polisens avdelning för grova brott i Norrbotten utreder.

Polisen vidtar utredningsåtgärder runt händelsen där polisens tekniker kommer utföra en brottsundersökning vid den troliga brottsplatsen, vittnesförhör samt förhör med misstänkta och målsäganden.

– De personer som gjort någon form av iakttagelser kring händelsen kan kontakta polisen på 114 14, säger Elisabeth Glaas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.