Under torsdagen skrevs två personer ut från Sunderby sjukhus efter att ha vårdats för coronaviruset.

Två personer friskförklarade och utskrivna från Sunderby sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har blivit friskförklarade och utskrivna från Sunderby sjukhus efter att ha vårdats på sjukhusets infektionsklinik för coronaviruset.

– De är pigga, friska och glada, säger Anders Nystedt, smittskyddsläkare på Region Norrbotten.

De två personerna har vårdats på Sunderby sjukhus infektionsklinik och inte på intensivvårdsavdelningen. Men Nystedt berättar också att en person på IVA blivit betydligt bättre och att även den är nära att tas ur respiratorn.

Tio personer vårdas i respirator

Det är oklart exakt hur många personer som får sjukhusvård av covid-19 i Norrbotten just nu. Det vi vet är att fem personer vårdas i respirator i Piteå och fem i Sunderbyn. Enligt statistik från Region Norrbotten är 41 personer konstaterat insjuknade i coronaviruset.

– Det känns fantastiskt att två personer har kunnat gå hem. Man ska komma ihåg att de flesta blir knappt sjuka. Det är framförallt de äldre som har en hög risk att bli svårt sjuka, säger smittskyddsläkaren Anders Nystedt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet