Dario Cologna och Kikkan Randall kommer till Gällivarepremiären 17-19 november.

Två stjärnor till Gällivarepremiären

Publicerad

Ytterligare två världsnamn är klara för Gällivarepremiären 17-19 november. De två är Dario Cologna och Kikkan Randall.

Med Dario Cologna finns hela det schweiziska världscuplaget på startlinjen i den officiella svenska skidpremiären i Gällivare, liksom den amerikanska sprintstjärna Kikkan Randall.

– Vi har sökt efter en lämplig tävling i Skandinavien som kan erbjuda riktigt bra konkurrens, fina förhållanden med tuffa banor och vi ser verkligen fram emot att komma till Gällivare för att testa formen inför världscupstarten, säger Ivan Hudac, coach för Swiss Ski Team.

Japan och ryssland klara

Gällivarepremiären blir en internationell värdemätare för Marcus Hellner, Charlotte Kalla och de övriga i landslaget. Sedan tidigare är det klart att alla ryska lag med VM-kungen Sergej Ustiugov och Alexander Legkov i spetsen kör den svenska säsongspremiären. Det kanadensiska laget har som tradition att finslipa formen i Gällivare inför starten på världscupen och så även denna höst.

Vid sidan av Schweiz har nu även Japan anmält att de kommer med både A- och B-lag till premiären.

– Det är ingen tvekan om att stjärnor drar stjärnor, vi är jätteglada att det internationella intresset för Gällivarepremiären är så stort, säger tävlingsledaren Leif Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.