Två våldtäkter anmälda under Piteå dansar och ler

Uppdaterad
Publicerad

Under festivalen Piteå dansar och ler har polisen fått en hel del att göra. Bland annat har två våldtäkter anmälts, samt sex misshandelsärenden. 27 personer omhändertogs för fylleri.

Polisen i Norrbotten summerar festivalen i Piteå som en helg med hög berusningsnivå och mycket folk på festivalområdet. Många ungdomar och däribland många minderåriga var inne på festivalen.

Enligt polisen har det varit en påtaglig avsaknad av vårdnadshavare ute och flera underåriga har omhändertagits under helgen.

27 personer omhändertogs som följd av kraftig berusning.

Två anmälda våldtäkter

När det gäller anmälda brott har polisen fått in två anmälningar om våldtäkt. Ingen misstänkt är frihetsberövad, uppger polisen på lördag förmiddag, och mer information lämnas inte i nuläget.

Sex fall av misshandel utreds också. Övriga anmälningar gäller bland annat våldsamt motstånd, våld mot tjänsteman, rattfylleri och smitning, brott mot knivlagen, ringa narkotikabrott, stöld av elcykel. Flera fall av sexuellt ofredande, även mot barn.

Polisen bötfällde även en person som urinerade offentligt, med brottsrubriceringen förargelseväckande beteende.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se polisen Thorbjörn Ebermark visa den mobila fyllecellen som används under Piteå Dansar och Ler. Foto: Jimmy Bäckström/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.