Guldgossar från samma gata i Övertorneå – Daniel Henriksson vann guld 2006, Linus Omark gjorde det 2017. Foto: Bildbyrån & TT

Två VM-guld på samma gata

Uppdaterad
Publicerad

Linus Omark är den andra hockeyspelaren från Tallvägen i Övertorneå som blivit världmästare.

– Fantastiskt! Man är i extas, säger han efter straffvinsten mot Kanada.

Målvakten Daniel Henriksson från Tallvägen i Övertorneå vann VM-guld 2006 och på söndagen gjorde Linus Omark samma sak.

Tallvägen i lilla Övertorneå kan numera stolsera med inte mindre än två VM-medaljer. Foto: Knut Omark

– Jajamen, det är coolt att två killar från samma gata i lilla Övertorneå tagit VM-guld och dessutom är vi kusiner. Det är stort, säger Linus Omark.

Två mål

Linus Omark spelade fem matcher i VM i Köln och Paris och gjorde två mål.

Men slutspelsmatcherna fick han inte vara med om eftersom Niklas Bäckström och Oscar Lindberg kommit in i laget.

– Det var verkligen nervöst när det blev straffar mot Kanada, men när Henrik Lundqvist tog den sista pucken kändes det fantastiskt, säger Linus Omark.

Kan du beskriva känslan?

– Man blir i extas. Det är svårt att beskriva det man känner. Det är riktigt stort och jag är jätteglad och vi har firat rejält.

”Mäktig känsla”

När SVT Nyheter Norrbotten fick tag på Linus Omark var han och laget på väg till flyget för att åka till Stockholm och hyllas på Sergels torg.

– Det blir såklart kul. Jag har sett det där på TV några gånger och det ska bli en mäktig känsla att stå där själv i dag, säger Linus Omark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.