Den kvinna som stått åtalad för flera sexualbrott på ett fritids frias helt i Luleå tingsrätt. Foto: Arkivbild, Amanda Liikamaa/SVT

Ung kvinna frias från flera sexualbrott på fritids i Norrbotten

Uppdaterad
Publicerad

Den unga kvinnan som misstänkts för flera sexualbrott på ett fritids i Norrbotten frias nu på alla åtalspunkter i Luleå tingsrätt.

SVT har tidigare berättat att de misstänkta brotten ha skett i samband med fritidsverksamheten där kvinnan ska ha fått kontakt med barnen genom sin arbetsroll.

Kvinnan, som är i 20-årsåldern, stod åtalad för grovt sexuellt övergrepp mot barn, våldtäkt mot barn samt två fall av sexuellt ofredande. När rättegången var över släpptes hon dock på fri fot vilket var en indikation på en friande dom.

– En otrolig lättnad, min klient har suttit häktad i tre månader, sa försvarsadvokaten Malin Mörsare till SVT den 25 november.

Frias på alla punkter

Under fredagen föll domen och kvinnan frias från alla åtalspunkter och skadeståndskrav. Domen kan överklagas senast den 23 december 2022.

I klippet nedanför ser du intervjun med Malin Mörsare efter att den åtalade kvinnan släppts på fri fot.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör advokat, Malin Mörsare, berätta varför fallet står ut i klippet ovan. Foto: Anna Wallbrandt/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.