En 22-årig man sitter anhållen misstänkt för försök till mord. Han ska ha tagit sig in i ett hus och huggit en man i ryggen med ett knivliknande föremål. Foto: TT

Ung man anhållen för försök till mord

Uppdaterad
Publicerad

En 22-årig man i Piteå har anhållits misstänkt för försök till mord. Han ska ha huggit en man i 50-årsåldern i ryggen med en knivliknande föremål.

Under söndagskvällen larmade ett par i Piteå om att en ung man höll på att bryta sig in i deras hus. Han hade slagit sönder en fönsterruta för att ta sig in.

Mannen i huset höggs i ryggen med ett knivliknande föremål, men lyckades ändå brotta ner angriparen och hålla fast honom i väntan på att polispatrullen skulle anlända. Polisen grep mannen på plats.

Kvinna blev vittne

Kvinnan i hushållet blev vittne till hela händelseförloppet. 22-åringen anhölls under natten misstänkt för försök till mord.

På måndagsmorgonen uppger polisen att de hållit inledande förhör med den misstänkte mannen.

Lindriga skador

Den knivhuggne mannen är förd till sjukhus. Enligt polisen ska mannen ha fått lindriga skador i samband med mordförsöket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.