Foto: TT

Man i 30-årsåldern anhållen efter misstänkt mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern blev knivskuren i en lägenhet på Örnäset i Luleå på lördagskvällen. Tre personer greps misstänkta för mordförsök. Två av dem har släppts och är friade från misstankar medan en anhållits.

Det var strax innan klockan 22.00 på lördagskvällen som polisen fick in ett larm om ett knivbråk i en lägenhet. En man i 30-årsåldern blev knivskuren och tre personer greps misstänkta för mordförsök.

Vitala delar av kroppen knivhuggna

Jouråklagaren Joseph Ricken vill inte gå in på hur allvarligt skadad mannen blev, men polisen har kunnat förhöra honom.

– Det är ett för tidigt skede men en kniv har förekommit. Det kan jag säga är att för att det ska bli misstänkt mordförsök krävs det att vitala delar av kroppen blir utsatta, säger han.

Misstänkt man förnekar brottet

Två av tre personer är nu släppta och friade från misstankar. Den anhållne är en man i 30-årsådern som är misstänkt för mordförsök på sannolika skäl. Han förnekar brottet.

– Nu fortsätter utredningen. Så småningom kan den misstänkte begäras häktad men häktningstiden löper ut först på onsdag, säger jouråklagaren Joseph Ricken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.