Busskur sönderslagen på Björkskatan i Luleå. Foto: Anders Hjertström/SVT

Ungdomar slog sönder busskur

Uppdaterad
Publicerad

Polis grep ungdomar efter larm om skadegörelse i Luleå.

Patruller skickades till Björkskatan i Luleå i natt då man fått larm om att ungdomar slog sönder en busskur. När patrullerna kom till platsen kunde de identifiera sex ungdomar som nu är misstänkta för skadegörelsen.

Övriga händelser i natt:

På E4:an i närheten av Nikkala utanför Haparanda stoppades en man i 25 års åldern i natt misstänkt för drograttfylleri. Mannen fördes till polisstationen i Kalix för provtagning och förhör.

Och i Råneå skickades polis och räddningstjänst till en bilbrand. När patrullen kom tillplatsen hade föraren, som är i 30-årsåldern försvunnit från platsen. Mannen misstänks för rattfylleri.

I centrala Piteå stoppades en misstänkt rattfyllerist i 30-års åldern. Vid gripandet i natt hittade polisen också misstänkt narkotika på mannen som fördes till polisstationen för provtagning. Efter provtagning och förhör frigavs den misstänkte vars körkort är omhändertaget och den misstänkta narkotikan är beslagtagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.