Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör 18-åringarna Leo Helgegren och Lisa Arvidsson om knarkets närvaro bland ungdomarna i Luleå. Foto: Johanna Sandgren/SVT

Ungdomarna om knarket i Luleå: ”Vi vet att det finns nära oss”

Uppdaterad
Publicerad

Både polisen och socialtjänsten vittnar om att narkotikabruket breder ut sig bland ungdomar i Luleå. SVT Nyheter Norrbotten gav sig ut för att fråga några 18-åringar om de märkt av att drogförsäljning förekommer.

Vissa har aldrig märkt av drogförsäljningen medan andra känner till att den förekommer och tror att det mest har att göra med i vilka kompiskretsar man rör sig.

– Det är sällan man ser någon sälja droger öppet i Luleå – den kulturen finns inte här uppe. Det är nog mer i samband med fest, säger Leo Helgegren.

Lisa Arvidsson berättar att hon har hört att det säljs droger i området kring gymnasiebyn medan Harry Sundqvist och Lukas Torneus aldrig under hela sin gymnasietid har sett eller hört något som har med drogförsäljning att göra.

I klippet: Hör Leo, Lisa och fler ungdomar om narkotikan bland unga i Luleå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.